Tojásdíszítés 2.

A suliban ismét összeültünk a kolléganőkkel egy picit kreatívkodni. A foglalkozáson ismét tojásokat díszítettünk, mert a múltkori alkalommal nem mindenki tudott eljönni vagy épp nem tudta befejezni a tojását.
A 2. tojásdíszítős foglalkozás is több napot vett igénybe. Egyrészt a tojásokra több réteget is vittünk fel egyszerre és hiába használtunk hajszárítót, akkor sem tudtunk minden lépést felgyorsítani. Másrészről pedig az idő hiányában sem tudott mindenki több órát maradni.  

A tojásdíszítés menete:
A díszítésnél dekupázs technikát használtunk :) meglepő módon :D
Műanyag tojásokkal dolgoztunk. A tojásokat a könnyebb megmunkálás miatt hurkapálcikákra tűztük. Legelőször a tojásokat lealapoztuk. Száradás közben pedig mindenki kiválasztotta az általa legkedvesebb mintákat a szalvétából és kitépkedte azokat. A száradás után olyan akrilfestékkel festettük be a tojásokat, ami jól illett a kitépkedett szalvétákhoz. Miután az akrilfestés is megszáradt ráragasztottuk a szalvétát.
.

Ezután volt, aki lelakozta de volt, aki még  picit tovább munkálkodott a tojásán és megrepesztette azt(azokat). A repesztést finomvonalas repesztéssel készítettük el. A repedésekbe pedig antikoló szert maszatoltunk :)
A tojások nagyon szépek lettek. :D



A tojásdíszítés mellett az egyik kolléganőm még húsvéti tányért is készített, mely nagyon jól sikerült és nagy sikert aratott vele. :D:D

 A foglalkozásról a többi kép itt megtekinthető.

Köszönöm a résztvevőknek :D én ismét nagyon jól éreztem magam.
Köszönöm egyik kedves kolléganőm segítségét, hogy ott volt velem és segített nekem több alkalommal is :)

A következő kreatív foglalkozáson dekupázstechnikával díszített fali képeket fogunk készíteni.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések